VINYLUTGÅVA AV KRATER

Det är i år 10 år sedan Christians debutalbum Krater gavs ut. Albumet släpptes på cd men kom aldrig ut på vinyl. Tills nu. Nu kan du vara med och crowdfunda en 10-års jubileums vinylutgåva av Krater. Följ länken för att vara delaktig i realiserandet av detta: https://petsounds.se/shop/krater

Kratervinylsolo

Lyssna på Krater

Krater är ett projekt som påbörjades för många år sedan. Startpunkten utgjordes av att Christian i början av 90-talet hittade ett antal bilder och målningar på en loppmarknad i Karlstad. Dessa bilder verkar ha utgjort arbetsmaterial för en planerad science-fiction film, vars handling skulle ha utspelat sig i ett framtida postapokalyptiskt Karlstad. Bilderna var signerade med årtalet 1982 men verkar av allt att döma aldrig ha realiserats i form av någon film. Trots efterforskningar så har ingen annan info om detta filmprojekt kunnat hittas.

Utifrån detta arbetsmaterial så började Christian skriva på ett synth-baserat soundtrack till denna film som aldrig blev gjord, där tanken var att musiken skulle låta som den kunde ha låtit om den gjorts till en sci-fi film från tidigt 80-tal.

Projektet tog en ny vändning när Christian 2011 kom i kontakt med en producent från spelbolaget Fatshark som just då börjat arbeta med utvecklingen av ett postapokalyptiskt dataspel. Fatshark ville använda musiken i sitt spel, samtidigt som de ville ge ut musiken tillsammans med reproduktioner av de hittade bilderna. Bilderna inspirerade även dem i utvecklandet av spelet, som fick titeln Krater. Förhoppningen är att genom utgivningen av skivan, uppmärksamma bilderna och komma i kontakt med personer som kan ha mer information om det filmprojekt som aldrig blev av.

Albumet "Krater" släpps den 30 juni. Du kan beställa cd:n hos Fatshark